مقالات

تاثیر تشک بر سلامتی

تشک

تشک و تخت خواب تاثیر بسیار مهمی بر سلامتی و زندگی شما می گذارند. یک سوم از عمر ما در حالت خواب سپری می شود. زمان استراحت شما، تاثیر مهمی بر زمان بیداری شما می گذارد. تشک و تخت خواب ما محلی است که که در آن به استراحت می پردازیم و تاثیر به سزایی بر کیفیت خواب و سلامتی و امور روزمره ما خواهد گذاشت که بر سلامت ذهن و سلامتی فیزیکی تاثیر خواهد داشت.

تشک و سلامتی

با انتخاب بهترین تشک می توانید خواب راحتی خواهید داشت. در هنگام خرید تشک می بایست با در نظر گرفتن تمامی فاکتورهای مورد نیاز، تشک مناسب را انتخاب کنید. ممکن است تشک انتخابی شما تشک طبی، تشک مموری فوم یا تشک های جدید موجود در بازار اعم از تشک پد دار و یا حتی جنس خاصی از تشک مانند تشک لاتکس یا تشک ژل دار باشد. انتخاب شما با توجه به هزینه و شرکت انتخابی ممکن است تغییر کند ولی نکته مهم راحتی شما در هنگام خواب و تجربه یک خواب راحت می باشد. تشک شما نباید منجر به کمر درد و دردهای عضلانی شما شود. در ادامه چند نمونه از تاثیر تشک خوب و خواب راحت بر سلامتی شما ذکر خواهد شد.

بهبود حافظه

انتخاب تشک مناسب و داشتن خواب شبانه با کیفیت تاثیر بزرگی بر یادگیری و تقویت حافظه خواهد داشت. بسیاری از ما تصور می کنیم که درهنگام خواب هیچ فرآیند و عملی در مغز ما انجام نمی شود. این در حالی است که در هنگام خواب مغز ما در حال ذخیره سازی اطلاعات دریافتی و تمرین کردن آن ها می باشد. در این هنگام اطلاعات به صورت موثرتر در حافظه ما ذخیره می شود تا در زمان نیاز به خوبی از آن استفاده شود.

تاثیر مستقیم بر سلامتی

خواب فعالیتی حیاتی برای سلامتی انسان محسوب می شود. خوابیدن به اندازه کافی به طور کامل شما را از بیماری دور نخواهد کرد. اما تحقیقات تاثیر کمبود خواب بر بیماری های مختلف نظیر بیماری قلبی، حملات قلبی و دیابت را ثابت کرده است. یکی از تحقیقات نشان داد که پس از چهار روز اختلال خواب نشانه هایی از بیماری دیابت در خون ظاهر می شود.

کنترل وزن

شاید انتظار این مورد را نداشته باشید که خواب خوب چه تاثیر بر وزن و کنترل آن خواهد گذاشت. یکی از تاثیر خواب راحت و کافی، صرف وعده غذایی در زمان منظم می باشد. تاثیر دیگر بر روی هورمون لپتین می باشد. کمبود این هورمون باعث گرسنه تر شدن شما خواهد شد که منجر به صرف غذای بیشتر و بالا رفتن چربی و کلسترول خواهد شد. هورمون لپتین در هنگام خواب در بدن ترشح می شود که با کمبود خواب، کمبود این هورمون نیز به وجود خواهد آمد.

استرس کمتر و خلاقیت بیشتر

بر اساس تحقیقات، خواب راحت و با کیفیت شبانه خلاقیت شما را بیشتر خواهد کرد. بیشتر افراد بالغ به ۷ تا ۸ سلعت خواب نیاز دارند. در صورت خوابیدن کمتر از این زمان در طی دو هفته، اثر ذهنی این امر با سه روز نخوابیدن برابری می کند. کمبود خواب و بی خوابی بر بی حوصلگی، عصبانیت و افسردگی شما تاثیر به سزایی دارد.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


× 5 = پنج